Yhteystiedot

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli
Kirkkokatu 10, PL 122
50101 MIKKELI

015 321 600
fax 015 321 6016
sähköposti mikkeli.tuomiokapituli@evl.fi

AVOINNA

ma-pe 9-15

Toimitilat peruskorjauksen jälkeen

image.jpeg

Mikkelin hiippakunnan toimitilat peruskorjattiin syksyllä 2004. Nykyisiin tiloihin tuomiokapituli muutti Hallituskadulta torin varrelta silloisen Säästöpankin talosta 1987.

Remontissa kaikki työhuoneet ja aula maalattiin. Eniten muuttui tuomiokapitulin istuntosali ja aula. Istuntosalin valaistus ja kattopinnoite uusittiin sekä rakennettiin valoseinä, jonka suunnittelussa otettiin huomioon istuntosalin sakraali käyttö esim. ordinaatiokursseilla. Istuntosalin keskiosaan on sijoitettu uusi pöytä ja riittävä määrä tuoleja kesäkuun alusta 2004 laajentuneen tuomiokapitulin istunnon käyttöön. Uusitun kaluston ansiosta istuntosali soveltuu nyt myös koulutus- ja neuvottelukäyttöön.

Vanha sota-ajalta peräisin oleva kalusto sijoitettiin tuomiokapitulin aulaan.

Muutostyöt toteutettiin sisustussuunnittelija Virpi Illmanin suunnitelmien pohjalta.

image_001.jpeg

AULA ENNEN JA NYT

Aula ennen syksyn 2004 remonttia. Istuinryhmä ja taiteilija Eeva Vesterisen teokset "Puhe linnuille" siirrettiin remontin yhteydessä istuntosaliin.


Aula nykyisessä asussaan. Istuntosalin vanha kalusto museoitiin aulaan. Myös suurin osa piispojen muotokuvista on ripustettuna aulan seinille. Nykyinen kalustustapa lisäsi aulan käyttömahdollisuuksia. Enää se ei ole pelkästään odotustila vaan palvelee myös esim. juhlatilana ordinaatioiden yhteydessä.
image_002.jpeg


image_003.jpegTällainen kalusto meillä voisi olla, jos se olisi toteutettu ja sodissa säästynyt!

Suunnitelma vuodelta 1912

Savonlinnan hiippakunta sai uudet toimitilat 1913. Nähtävästi noihin tiloihin suunniteltiin uutta kalustoa, jonka piirustukset on laatinut Ilmari Launis 1912. Kalustoa ei kuitenkaan koskaan teetetty, minkä voi päätellä Savonlinnan ja Viipurin hiippakunnan tuomiokapituli istunnoista otetuista valokuvista.